Nedan samlar jag, för överskådlighets och intressanthets skull, inlägg på min blogg. Jag tar inte med alla från början, utan enbart de som skrevs 11 december eller senare. Sammanfattningarna/beskrivningarna av inläggen är i presens; föreställ dig alltså att de skrevs samtidigt som inläggen ifråga gjorde det (vilket vissa faktiskt också gjordes).
- Wallström uttalar sig på ett… märkligt sätt, 4 januari 2009. På HAX blogg läser jag en intressant intervju BBC gjort med Margot Wallström.
- Jag är mycket egoistisk, 4 januari 2009. En vetenskaplig undersökning visar att skälen till att wikipedianer redigerar oftast är egoistiska snarare än altruistiska.
- Fler fina fria filer, 3 januari 2009. I ett slags uppföljning till förra dagens inlägg visar jag några fler fina fria filer från Commons.
- Wikimedia Commons, fria bilder, 2 januari 2009. Wikimedia Commons är ett fritt bildarkiv. Jag berättar mer om det.
- Nu är vi här, i statlig avlyssning… Och mer kommer, 1 januari 2009. Det första inlägget på året och därmed det första inlägg staten lagligen får avlyssna handlar om, just det, att staten nu får avlyssna.
- Det finns hopp – men ändock en känsla av maktlöshet, 31 december 2008. Nu när det nya året är i antågande, och i och med det FRA-lagen, är det lätt att förtvivla. Men hopp finns. Piratpartiet kan komma in i EU-parlamentet. På ett mer personligt plan hyser jag dock en känsla av maktlöshet, emedan jag saknar rösträtt. Rick Falkvinge (pp) länkade till detta inlägg i ett inlägg på sin blogg.
- Genomgång och kritik av FRA:s svar på frågor, 30 december 2008. Helt enkelt går jag igenom den FAQ som FRA har på sin webbplats, eftersom jag hittat några tveksamheter där.
- Årssammanställning 2008, 30 december 2008. I puktformat sammanställer jag året 2008.
- Donationer till Wikipedia når Dn.se, 29 december 2008. Äntligen tar Dn.se upp donationer till Wikipedia, vilket leder till ett par tusen mer till Wikimedia Sverige (som bannern dock inte leder till donation till).
- Vad är en dålig artikel?, 28 december 2008. Här presenterar jag min definition på en dålig Wikipedia-artikel.
- Ett argument som missats i IPRED-debatten, 23 december 2008. Jag tar upp ett viktigt argument som sällan tagits upp i IPRED-debatten: Det är tekniskt möjligt att förfalska skärmdumpar, men skärmdumparna kommer antagligen räcka som bevismaterial i rätten – således kan folk som inte piratfildelat åka dit för piratfildelning.
- Spärr vid artikelskapande – och om korta artiklar, 23 december 2008. På Wikipedia diskuteras huruvida skapande av korta artiklar bör förhindras med en spärr, och jag framför min åsikt i frågan.
- En briljant idé, 22 december 2008. Med hjälp av satir (jag skriver inlägget som om jag var en ondskefull politiker) förklarar jag hur kontrollsamhället skulle kunna införas, något mer konkret än skräckscenariot.
- Svar från Dn.se:s webbsupport angående obligatorisk, 20 december 2008. Ett svar har kommit från Dn:s webbsupport på den fråga som jag skickade efter ett tidigare inlägg. Den märkliga titeln förklaras i kommentarerna.
- Om genusvetenskap, 20 december 2008. Jag skriver helt enkelt ned mina tankar om genusvetenskap, på grund av ett inlägg på SvD:s Brännpunkt, och de andra blogginlägg som skrivits på grund av det inlägget.
- Segway (antagligen) snart legal!, 18 december 2008. Segway, det fordon jag skrev om igår, blir (antagligen och isåfall snart) laglig! Dessutom noterar jag att Segway jättebra – men det finns en hake var svenskspråkiga WordPress andra populäraste inlägg.
- Segway jättebra – men det finns en hake, 17 december 2008. Via Dagens Nyheter får jag reda på ett ganska nytt fordon vid namn Segway. Detta fordon är illegalt i Sverige, trots att det är miljövänligt, billigt och rent generellt bra. Jag anser att lagen/klassificering av fordonet bör ändras.
- Stor donation till Wikimedia Sverige!, 17 december 2008. Joakim Jardenberg/Mindpark skänker tillsammans 25 000 kronor till Wikimedia Sverige, ett mycket hedervärt förfarande.
- Vad skall jag skriva?, 16 december 2008. Jag har skrivkamp men lyckas åtminstone klicka ner ett inlägg om en jordbävning i södra Skandinavien (epicentrum i Skåne) på tangentbordet, i vilket inga allvarliga skador rapporterats, varken på ting eller personer.
- Borttappning av bilar, 15 december 2008. Enligt Dagens nyheter tappar folk bort sina bilar, och en uppgång av detta sker vid juletid… Jag anser att folk borde stressa lite mindre.
- Konserveringsmedel, visst – men färg- och smakämnen?, 14 december 2008. En professor skriver på DN Debatt att konserveringsmedel i korv behövs för att vi inte ska dö (eller något sådant), medan jag hävdar att, visst, många tillsatser är nog nödvändiga för vår hälsa, men att flera enbart är till för utseendet eller smaken på livsmedlet, samtidigt som jag poängterar att jag inte är att lita på i sådana sammanhang eftersom jag inte har någon som helst kunskap om ämnet.
- Spotifyfrälst, 14 december 2008. Jag upptäcker Spotify och anser att sådana initiativ är det som behövs, inte integritetskränkande lagar.
- Skräckscenario – hur det kan gå om dessa demokratiska inskränkningar får fortsätta, 13 december 2008. Hur skulle dagens (hyfsat) demokratiska Sverige kunna förvandlas till ett totalitärt kontrollsamhälle? I ett skräckscneario (en påhittad berättelse) försöker jag besvara på den frågan.
- Är det ett skämt?, 12 december 2008. Jag får reda på, via Mickes blogg och Piratåartiets pressmeddelande, att Datalagringsdirektivet är på väg att införas. Efter att jag rett ut ett missförstånd verkar lagen inte riktigt så dålig som jag först tyckte, men det sämsta är att den banar väg för ännu fler odemokratiska lagar,
- Om Brysselklimatmötet – och om Kvällsöppet med Ekdahl, 11 december 2008. Samtidigt som klimatmötet i Bryssel ser ut att gå i skogen
- Go Estland! Om demokratins framgång, 11 december 2008. SvD med fler medier rapporterar att Estland , som tidigare gått i bräschen för röstning via Internet, kommer införa möjlighet att rösta från mobiltelefon i valen.
- Ilska efter Kvällsöppet med Ekdahl, 11 december 2008. Efter att ha sett på Kvällsöppet med Ekdahl är jag väldigt arg, eftersom ett av ämnena som behandlades var en av sin pappa misshandlad 16-årings utvisning till Kroatien, ett land 16-åringen aldrig varit i eller vars språk personen inte pratade.
Kommentera